Since our blogging has been non-existent since we started the blog I decided that it was time to do a first real post to tell you a little bit about what we are doing, what we are going to do and what we have done.
So, we are doing a cook book and a cooking blog as a school project where we cook food from for diffeent regions of Europe. We are still cooking through all of our recipes and our goal is to be done with all of the recipes on 4th of december. After that we are going to decide wich pictures and wich recipes we are going to use in the book and also we are going to start posting the recipes on our blog.
Now that you know what it is that we are doing, I am going to share one of my favourite meringue recipes. It is a frozen meringue with ice cream filling and it is delicious! For those of you who understand swedish there is a link to the recipe further down on the page and for everyone else you will find the recipe at the bottom of the post. I might put a picture of the meringue up later but for now you will have to do without! :)
Och så på svenska!
Eftersom vårt bloggande har varit ganska så icke existerande den senaste tiden (eller kanske hela tiden...) så tyckte jag att det var dags att göra ett första inlägg för att berätta lite vad vi håller på med, vad vi ska göra och var vi har gjort.
Så det vi gör är ju en kokbogg/matblogg som ett skolprojekt där vi lagar framför allt europeisk mat från fyra olika regioner i europa. än så länge håller vi fortfarande på att laga igenom alla våra recept men har som mål att vara klara med det den 4e december. Det vi ska göra efter det är att välja ut de finaste bilderna och bästa recepten att ha med i kokboken och även börja lägga ut recept på bloggen.
Så nu när ni har koll på vad vi gör så tänkte jag passa på att dela med mig av ett av mina favorit recept som jag hittade för några veckor sedan och jag har i pincip blivit besatt (så gott är det!) så att mina projektkompisar har hotat med att slänga ut mig ur gruppen om jag inte slutar prata om det. Men det är i alla fall en marängbakelse som är något så fantastiskt god! Jag har även gjort den i form av en tårta med tre bottnar varav en i chokladmaräng och de andra två i helt vanlig maräng. Men i alla fall Här är länken till receptet: http://www.matklubben.se/recept/frusen_maraengbakelse_103503.html
Om ni inte är medlemmar i matklubben så kan ni inte se hela receptet, men jag rekomenderar att bli det, de har massor av goda recept!
The recipe:
The meringue
3 egg whites
3 dl sugar
2 tablespoons cacao
the filling
3 yolks
2 tablespoons sugar
2 dl cream
2 tablespoons vanilla sugar
Preheat the oven to 150°C
Whisk the egg whites and 1 dl of the sugar til it is stiff and glossy
Mix the rest of the sugar (2 dl) with the cacao and stir it into the egg whites.
Fill large cupcake molds to about half and the put the meringue in the oven for about 30 min.
Then take it out and let it cool off.
The filling:
Whisk the yolks with the sugar
Whip the cream and flavour with the vanilla sugar.
Make a hole in the meringues and fill them with the ice cream filling. Shake the maringue to make sure that the filling spreads out.
Put the meringues in the freezer and let them be there for at least 2 hours.
Take them out of the freezer 5 - 10 min before serving.
Top it off with some whipped cream to cover the hole in the meringue. If you want you can also put some berries on the top.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar